Çin blockchain için düğmeye bastı

Pekin hükümeti, kripto paraların temelindeki teknoloji olan blockchain için düğmeye bastı. Kripto para madenciliğinin yasaklandığı ülkede 15 bölgede 164 kuruluşun blockchain teknolojisine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüteceği bildirildi.


Çin’in başkenti Pekin, Şangay ve ülkenin güneyindeki Guangzhou’nun da bulunduğu pilot bölgelerde blockchain projeleri yürütülecek. Kuruluşlar arasında ise yerel yönetim birimleri, üniversiteler, bankalar, hastaneler, otomobil ve enerji şirketleri yer alıyor.

2019 yılında Çinli lider Xi Jinping, blockchain teknolojisindeki fırsatların yakalanması gerektiğini söylemişti. Hükümet yetkilileri tarafından pazar günü yayınlanan bildirgede de bu doğrultuda, “blockchain yazılım ve teknolojilerinin benimsenmesine öncelik verilmesi” belirtildi.


Hükümet, Bitcoin ve diğer kripto paraları finansal istikrar için bir tehdit olarak görüyor. Diğer yandan, Çin Merkez Bankası tarafından ülkenin resmi para birimi yuanın dijital bir versiyonu geliştiriliyor. Ancak dijital yuanın merkezi olmayan bir kripto para birimi gibi değil, merkez bankasının kontrol ettiği bir dijital varlık olacağı belirtiliyor.


Bu haberi paylaş

Mart ayı bültenimizi indirdiniz mi?

Son Yaptığımız Etkinlikler ve bir çok faliyet.